Årets kräftskiva

Bybor & medlemmar!

Nu är det snart tid för årets stora byfest (kräftskivan) om Ingrid tillåter det även i år att ”ängen” blir vår festplats.
Traditionen blir som den brukar, de som kan hjälps åt med uppsättning av vårt festtält, och bord och bänkar brukar Nils-Evert ordna, kanske även så i år?

Då de som brukar hjälpas åt med uppsättning av tältet har svårt för att ta i
beroende på sjukdom, ber vi er andra i byn om hjälp, hör med Nils-Evert när och hur detta ska planeras.

Dock kanske en liten ändring, Hunnestad kräftorna och fisket i bäcken vet jag (Admin) inte om det kommer att bli som tidigare eftersom storfiskaren Per numera bosatt sig i sitt vackra hus i Svarte, men vi får se. Idag 14/ 8 har några av storfiskarna kollat hur kräftbeståndet ser ut, och än så länge är djuren de funnit väldigt små.

Är där andra som önskar medverka i själva fisket, så skriv ett mail till Admin, Per eller Nils-Evert, adresser finns på kontakt sidan.

Men övrigt kommer att bli som det brukar vara, var och en tar med det som önskas, jag (Admin) brukar vara den som färdigställer kräftorna, såvida inte någon annan önskar ordna denna delikata uppgift.

Dock brukar det vara svårt att få tag i fin krondill, men det brukar ju ordna sig, en trogen medlem/bybo brukar ha dill i överrflöd.

Alla är välkomna!

Lokala kräftor
Posted in Allmänt.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *